1 minutter å lese

AFK-resultatet stupte på lavere strømpriser og produksjon

(Montel) Arendals Fossekompani fikk et driftsresultat på 31 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, en kraftig nedgang fra 83 millioner i tilsvarende periode i 2022.

– Resultatet senkes av en vesentlig lavere strømpris enn i samme kvartal året før, samt et tap i [datterselskapet] Ampwell, sier administrerende direktør Benjamin Golding i en pressemelding.

Både strømprisen og vannkraftproduksjonen var lavere i fjerde kvartal i forhold til tilsvarende periode året før. Gjennomsnittlig spotpris for det gjeldende prisområdet NO2 landet på 70 EUR/MWh, mot 164 EUR/MWh i tilsvarende kvartal 2022. Samtidig landet strømproduksjonen på 126 GWh, ned fra 135 GWh.

Det samlede driftsresultatet fra vannkraften kom på 87 millioner kroner, godt over halvparten av driftsresultatet fra tilsvarende kvartal i 2022, som lå på 202 millioner kroner.

Høye engangskostnader
I tillegg fører engangskostnader i Volue og Tekna til at resultatet reduseres med ytterligere 81 millioner kroner i kvartalet, ifølge pressemeldingen.

Volue bokførte et tap på 57 millioner kroner i fjerde kvartal etter at de tapte en voldgiftssak i Oslo tingrett.

Totalt sett hadde fjoråret et høyere driftsresultat enn året før, som endte på 440 millioner kroner for 2023, opp fra 249 millioner kroner i 2022.

– 2023 var et år preget av underliggende sterke resultater for porteføljen som helhet, sier Golding i meldingen.