Foto: Svea Solar

PPA | FORNYBART

1 minutter å lese

InCommodities udvider PPA-satsning

(Montel) Det danske energihandelsselskab InCommodities udvider sit forretningsområde inden for elkøbsaftaler til også at omfatte Danmark, Sverige og Finland.

Det er ikke mere end et år siden, at InCommodities’ første PPA-kontrakter trådte i kraft i Tyskland, men nu er energihandelsselskabet altså klar til at udvide forretningsområdet, fremgår det af en pressemeddelelse mandag middag.

– Det første års succes med vores PPA-tilgang bekræfter vores høje ambitioner. Nu tager vi det næste skridt ved at øge volumen og udvide vores geografiske rækkevidde. Jo bedre priser kunder kan sikre, desto bedre er mulighederne for finansiering af vedvarende energiprojekter. Derfor hjælper PPA-kontrakter med at sikre muligheden for at accelerere den grønne omstilling uden subsidier, siger Jesper Johanson, administrerende direktør hos InCommodities.

– Det er grunden til, at vi ser PPA-kontrakter som en vigtig del af udrulningen af vedvarende energi globalt, tilføjer han.

På PPA-området har InCommodities i løbet af januar endvidere øget sin portefølje fra 410 til 1210 MW i Tyskland.

Nyt grønt team
InCommodities er også trådt ind på markedet for VE-certifikater – også kendt som Guarantees of Origin (GoOs). I den forbindelse har selskabet valgt at operette et team for bæredygtige produkter, som Casper Elgaard er chef for.

– Vores beslutning om at tilbyde certifikater for vedvarende energi er en direkte forlængelse af vores ønske om at støtte den grønne omstilling. Via GoOs tilbyder vi en blanding af faste priser og overskudsdeling, hvilket giver producenter fleksibilitet, og samtidig fremmes konkurrenceevnen for vedvarende energikilder på markedet, siger han.

– Dette giver yderligere indtægt for producenten, hvilket kan bidrage til at gøre VE-produktion mere indbringende, lyder det videre.